BEELDHOUWEN IN MARMER

In Nederland en Italië

Mentoring

Je hebt al een tijdje beeldhouwlessen gevolgd en misschien zelfs een week ergens in Verweggistan van een lokale steensoort een mooi beeld gehakt. Je vind het heerlijk om te doen, je hebt een tuintje, schuurtje of afdak bij huis en daar wil je graag beeldhouwen maar eigenlijk ben je ook wel toe aan de volgende stap. Wat is dan die volgende stap? Misschien heb je voorzichtig al eens iets opgezocht over machinaal beeldhouwen en ben je daardoor op deze site terecht gekomen. Helemaal goed want bij Linda Biemans kun je die volgende stap maken.

Het atelier van Linda Biemans is open voor mentees, mensen die in Linda Biemans een goede mentor zien en met haar kennis van vormgeving en techniek een volgende stap willen maken, hoe kom je van een steen naar een beeld met gebruik van moderne echnieken. Linda sluit aan bij jouw wensen en vormtaal, hoe bereik jij de vorm die jij wilt maken. Linda beheerst de technieken en daagt je uit.

 

Wanneer

Een mentee komt de eerste maand wekelijks en vervolgens minimaal eens per maand naar Goor en leert daar op praktische wijze hoe met de verschillende gereedschappen veilig en efficiënt gewerkt moet worden. De dag begint altijd met een werkbespreking, werk dat je voor die tijd hebt gemaakt, of tussen twee sessies, al dan niet voltooid, neem je mee. Linda laat je  anders kijken naar je werk. Misschien ben je ergens ‘vast’gelopen dan wordt dat het eerste deel van de les/training van die dag, ervaring krijgen in die bepaalde techniek en het leren beheersen van de gereedschappen. Alles dat nodig is voor machinaal beeldhouwen is aanwezig in het atelier. Als je thuis nog geen gereedschap hebt laat je dan eerst door Linda adviseren over welk gereedschap in jouw situatie het beste bruikbaar is en waar je dat aan kunt schaffen, dat hoeft in veel gevallen niet het duurste te zijn. Heb je zelf gereedschap neem dat dan mee.

 

Investering

De kennismaking is gratis, Linda leidt je door haar atelier, legt uit wat je kunt verwachten en je kunt vragen stellen. Besluit je om van de mentoring gebruik te maken dan kom je de eerste maand wekelijks naar het atelier van Linda Biemans in Goor, daarna eens per maand op een nader te bepalen dag van 9.30 uur tot 15.00 uur. De investering bedraagt per keer € 75,- incl. koffie/thee en gebruik gereedschappen, excl. aanschaf marmer. We sluiten geen contract, je komt zolang jij het leuk en zinvol vindt eens per maand. Er kunnen meerdere mentees per dag aanwezig zijn.