BEELDHOUWEN IN MARMER

In Nederland en Italië

Cursus

De cursus is voor beginners en gevorderden. We raden u aan minimaal twee weken te komen werken om een beeld af te kunnen krijgen.
Tijdens de cursus leert u hoe u de marmer moet bewerken, afhankelijk van de steen van uw keuze, het te bereiken eindresultaat en de fase waarin het werk is, zijn dat hamer en beitel, haakse slijper, diverse luchtgereedschappen, machinebeitels, schuur- en polijstgereedschap en middelen. Tijdens de cursus wordt regelmatig met u over de vorm en de verschillende stappen in het proces gesproken.
Er is individuele begeleiding zodat u op uw eigen niveau aan uw eigen beeld kunt werken. U leert pas een bepaalde techniek op het moment dat het voor u van belang is.

Het is mogelijk een (klein) gips- of kleimodel mee te nemen, of een duidelijke tekening. Het is ook mogelijk dit te maken aan het begin van de cursus. Heb je geen gipsmodel dan kun je ook intuïtief werken en je laten leiden door de steen.

Tijdens de cursus kunt u de gereedschappen en machines gebruiken. U hoeft dus alleen de marmer aan te schaffen. Bent u in het bezit van een haakse slijper en of luchthamer, dan is het fijn als u die meeneemt.

Deelname is volledig op eigen risico. Het is belangrijk stevige schoenen, bij voorkeur veiligheidsschoenen, te dragen. Slippers of sandalen en schoenen met hakjes e.d. mogen niet tijdens het werken gedragen worden. De instructies om veilig te werken dienen steeds goed opgevolgd te worden tijdens de cursus en op tijden dat u vrij werkt.

U kunt zich inschrijven voor cursussen in Goor en in Pietrasanta in Italië.